O nama

 • Od prvog dana, program se emituje 24 časa dnevno. Bogat informativnim i različitim zabavno muzičkim sadržajima, ovaj radio, uspeo je da se nametne kao nezaobilazno mesto na skalama većine radio prijemnika.

  Nepretenciozno, ali pouzdano, karte su na koje smo zaigrali prvog dana i kojima smo uspeli da zadobijemo Vaše poverenje. Otvoreni za sve slušaoce i njihove ukuse, zaposleni u Dunav radiju predstavljaju tim koji dobro funkcioniše, a pokušava i bolje, naravno, uz Vašu pomoć.

  Hvala, što nas slušate. Verujemo da će tako biti i ubuduće.

  Gde se nalazimo?

 • Tekija je varošica u Đerdapu sa desne strane Dunava u Oršavskoj kotlini, naspram rumunskog grada Oršave.

  Godine 1961. imala je 1635 stanovnika. Nizvodno od Tekije nalazila se poslednja đerdapska klisura Sipska klisura, a uzvodno klisura Kazan. Ležala je na 55 m nadmorke visine, na uskoj i izdužanoj kvartarnoj ravnici Dunava.

  Iznad Tekije dižu se severoistočni obronci planine Miroč (Veliki Pepeo 560 m). Blizu varošice je bilo ostrvo Ada Kale a i sada se nalazi spomenik Koči Anđelkoviću. Tekiju je kao i Donji Milanovac prilikom izgradnje hidroelektrane Đerdap i stvaranjem veštačkog jezera Đerdap, potopio Dunav. Novo naselje sa istim imenom podignuto je iznad jezera na obroncima Miroč planine. Stara Tekija (pre podizanja nivoa Dunava) je važila za mesto koje je imala najviše pilota (kapetani koji su upravljali brodovima kroz usku Đerdapsku klisuru).

  U naselju Tekija živi 799 punoletnih stanovnika, a prosečna starost stanovništva iznosi 42,3 godina (39,8 kod muškaraca i 45,0 kod žena). U naselju ima 325 domaćinstava, a prosečan broj članova po domaćinstvu je 2,98.